התחלת חשיבה וגיבוש
הכרות עם מגוון תפיסות הערכה
הכרות וניתוח
דוגמאות של כלי מיפוי
קריאה וסדנה
התנסות
הכרת כלים ל
דוגמה ממרד החינוך
תוך דגש על מקצועיות
מפגש שיחה עם
עבודה עם
פיתוח מקצועי/תמיכה
הכרות עם
דיאלוג בין פנימית וחיצונית
מושאי הערכה חיצונית
מושאי הערכה פנימית
מה זה?
קריאת מאמרי רקע
מוקד חמישי
מוקד שני
מוקד שלישי
מוקד ראשון
הכרחי שיגבש לעצמו

הערכה בית ספרית

הערכה חיצונית ופנימית

הערכת הלומד. הערכת חומרי לימוד. הערכת יוזמות. הערכת תוכניות.

מיצ"ב (השנה יש לנו מיצב חיצוני). בחינות בגרות.

מהספרות המחקרית

מהספרות המחקרית

תפקיד רכז הערכה

הגדרת תפקיד-משרד החינוך

d

יישום

מנהלת,
כל המורים (בית ספר קטן אין פה תפקדים)

מלווה רכזי הערכה

אתיקה מקצועית. איכות. אחריותיות.

טופס מיפוי הערכה בית ספרית

מיצב פנימי.
שמשתמשי בו מאתר ראמה ומצורף הקישור
יש בו מחוון ו מיפוי וטופס אקסל שצריך למלאות

a

מהמחקר

d

הפקת תועלת מנתונים

מיפוי מובנה של בית הספר שלי

המודל של אינה פוקס. עצם הדג. swot

בית הספר שלי - מיפוי אינטואיטיבי

בית הספר שלי - מיפוי אינטואיטיבי

הרכיב מובנה

להתיידד עם נתונים

נתונים חיצונים ופנימיים

הרכיב מנגנוני

• יש לנו בבית הספר צצות הנהלה וצוות מורים, עדין אין לנו הרבה צוותים.

• לא. אני בונה מערכת השעות וקובעת המבחנים.(אני בחופשה לא יכולתי לצרף תמונת מסך של המערכה..כשאנו חוזרים אני אשלח לך)

• צוות הנהלה מורכת מ-4 מורים

• מתקבלים החלטות לפעמים המנהלת היא מחליטה לבד או בעזרת הצוות ההנהלה, לפעמים ישבית מורים דנים בנושא .

• התקשורת בבית הספר היא איימל

• האם עבודת הצוותים אפקטיבית

• העומס בין גורמים שונים בבית הספר הוא נופל על צוות ההנהלה

הרכיב ארגוני

r

•       מערכת השעות היא מלמדים 5 ימים, עד 8 שעורים ביום.•       מורה עם משרה מלאה חייב לעבוד 40 ש"ש זאת אומרת 5 ימים, 8 שיעורים ביום.. זה כולל שעות פרטני וגם תומכות הוארה ו השתלמות בית-ספרית•       מאורגנת הלמידה בבית הספר הטרוגניות•       נפגשים הצוותים ב זמן גמיש.במערכת שעות שכל מורה, מפורט השעות הפרטני ות.ה. והפרונטאלי 

מערכת מורים

מערכת מורים

מערכת שעות

מערכת שעות

הרכיב פדגוגי

השיטות ודרכי ההוראה המרכזיות הנהוגות בבית הספר פרונטלי ולימדה משמעית.

• תוכנית הלימודים מעוצבת רב תחומי יש לנו יותר מתחום אחד במקביל או ילמד בילוגיה- כימיה וו פיזיקה-מדעי מחשב או שיווק וניהול.

• תלמידים בעלי צרכים ייחודיים מקבלי מה הם צריכים כפי משרד חינוך.

• במקצועת המדעים ושפות והמתמטיקה קיים שיעור אחד בשבוע בחדר מחשבים

• התלמידים יקבלו תוכנית לימודים מוכנה.

• דרכי הערכה מקובלות בבית הספר כלפי התלמידים מבחנים ותלקיט.

• לא קיימת הערכה לפרויקטים חינוכיים

• נושא ההשתלמות בשנה הזאת (והיא השתלמות הראשונה הבית-ספרית) בית ספר ירוק.

תפיסה חינוכית

אני מאמין בית ספרי

תפיסת הערכה בית ספרית

r

הערכה חשוב בקידום ושיפור הוראה למרות שהיא תהליך מורכב הדרוש מיומנויות של המורים אשר נתון לרכוש בניסיון .חשוב מאוד שכל מורה יעריך את אופן הלימוד והרואה שלו בלוי אנשי מקצוע בבית-ספר כדי לשפר את תהליכי הערכה וכדי שיהיה במעקב אחר ביצוע הלמידה המשמעותית ובנוסף לכן חשוב לעביר את זה לתלמידים בביצוע משימות והערכה ומתן מושב על ביצוע המשימות.תפיסת ההערכה כמשפרת את ההוראה והלמידה, היא גורם עיקרי בתפיסות ההערכה בחינוך. ההערכה היא מאפשרת להעריך את למידת התלמידים ולהפיק מידע המשמש לשיפור ההוראה והלמידה,  הקשרים בין תפיסת ההערכה לשיפור ההוראה והלמידה לבין תפיסת אחריותיות תלמיד, מצד אחד, ולבין אחריותיות בית ספר, מצד שני, נמצאו חיוביים בעוצמה חזקה.קשר זה משקף לכאורה סתירות בתפיסות ההערכה של מורים, כי תפיסת השיפור ותפיסת האחריותיות עשויות להיתפס כמנוגדות. הממצאים האמפיריים מצביעים על קשר חיובי.אפשר להסביר את הקשר החיובי שהתקבל בין תפיסות אלה  בכך שלהערכה יש שימושים מגוונים, חלקם משקפים את האמונה העצמית של המורים וחלקם מקובלים על המורים כלגיטימיים מכורח המציאות וכהסכמה עם מדיניות המערכת שדורשת מהמורים לקבלה ואף ליישמה. מכאן יכול להיות, שהמורים מאמינים כי מטרת ההערכה היא לשפר את ההוראה והלמידה, אך יחד עם זאת הם מקבלים, מכורח המציאות, שההערכה משמשת לשפוט את איכות הלמידה של התלמיד ואת איכות בית הספר.

בתי ספר ייחדויים

אנתרופוסופיים

דמוקרטיים

פיתוח תרבות הערכה בית ספרית

r

ההערכה התקיימה בתוך בית הספר מאז ומתמיד – בעיקר בכיתות. היא הייתה שם אפילו לפני שאנשי מינהל החלו להשתמש בה לקבלת החלטות או ככלי של שליטה ובקרה. אך ההערכה הבית-ספרית הוגבלה בדרך-כלל להערכת תלמידים, ונעשתה באמצעות מבחנים, ציונים ותעודות. הרעיון של הערכה שיטתית של מורים, של תוכניות ופרוייקטים או של הערכת בית הספר כמכלול הגיע לבניין בית הספר רק בשנים האחרונות, והוא נאבק עדיין על מיסודו. אפילו בתי ספר שאימצו גישות חדשניות להערכת תלמידים, כגון הערכה של משימות ביצוע (performance assessment), תלקיט (portfolio) או היצג (exhibition), אינם מרחיבים בדרך כלל את תפיסת ההערכה שלהם מעבר לתחום הצר של הערכת תלמידים., אך לא רק לבתי ספר יש תפיסה צרה של המושג "הערכה".במשך שנים רבות הייתה זו גם התפיסה הכללית ביחס להערכה לחינוך (נבו, 1989, 2001, 1995 NEVO).

מבוא

r

בית ספר אלרסאלה הוא בית ספר חדש זאת השנה השנייה שלו.. הוא בית ספר שש-שנתי, יש כיתה אחת בכל שכבה , יש 22 מורה הרוב חדשים, בניין בית-הספר הוא לא ממש נראה שהוא בית-ספר, בית הספר נמצא הקומה שנייה, חדר מורים וחדר הנהלה וחדר מחשבים ושאר החדרים הם כיתות, מספר תלמידים קטן בכל כיתה זה בין 17 עד 23 . בית הספר שונה בימי עבודה וחופשים משאר ביתי ספר בשפרעם, אנו עובדים מיום ראשון עד חמישי והחופשים שלנו הם רק חופשים של מוסלמים לפי משרד חינוך, לעומת בית ספר בשפרעם הם עובדים מיום שני עד חמישי ושבת ויש לנו בשפרעם איחוד חגים זה אומר שביתי-ספר יש להם חופשים של דת אסלאם ונוצרים וגם דרוזים כי בשפרעם האוכלוסייה היא מורכב מ מוסלמים ונוצרים ודרוזים. וגם אנו מתחלים הלימודים ב8:30 ושאר בתי-ספר בשפרעם מתחלים ב8:00המנהלת בית הספר היא צעירה בת 38 וזאת שנה השנייה לה כמנהלת, הוא מורה לערבית ויש לה תואר שני בלמידה מתוקשבת. היא גרה בעכו, וותק שלה במשרד חינוך 12 שנה .

ק‍‍‍‍הילת למידה מקצועית בית ספרית

22 צוות מורים
מנהלת
מזכירה
20מורים בעלי תואר ראשון

150 תלמידים
כיתה מ ז- עד י"ב

מוקד רביעי