הדגים מתקיימים בכל גופי המים כמו כגון: ימים, אוקיינוסים, נהרות, נחלים ואגמים. במים הדגים יכולים להשיג את כל צורכי הקיום הדרושים להם: חמצן שמומס במים, מזון, טמפרטורה מתאימה ומרחב מחייה. בטקסט "המקרה של אגם ויקטוריה" הדגים המצויינים בו סביבת המחייה שלהם הוא אגם ויקטוריה.
תנאי הסביבה משפיעים על בעלי החיים לדוגמה: חומרי דשן וחומרי הדברה נשטפו מן השדות אל האגם. בשפכים ובחומרי הדשן שזרמו לאגם היו תרכובות חנקן ותרכובות זרחן, ובגללן הואצה התרבותן של אצות ירוקיות באגם. האצות האלה התחרו באצות הצורניות, הן הקטינו את כמות המזון של דגי האמנון ואוכלוסיית הדגים פחתה.
כמו בני האדם גם היצורים החיים זקוקים לאספקת מים כמרכיב חיוני להישרדות.
מערכת אקולוגית- מערכת אקולוגית היא חברה של אורגניזמים חיים המנהלים יחסי גומלין זה עם זה, מושפעים מהתנאים הפיזיים בסביבתם (כמו

מערכת אקולוגית- ‍מערכת אקולוגית היא חברה של אורגניזמים חיים המנהלים יחסי גומלין זה עם זה, מושפעים מהתנאים הפיזיים בסביבתם (כמו טמפרטורה, לחות, קרינה וסוג קרקע) וגם משפיעים על תנאים אלה. כך חיות, צמחים, פטריות ואפילו יצורים קטנטנים כמו חיידקים, יוצרים אינטראקציה עם הסביבה ובינם לבין עצמם, מניעים תהליכים אקולוגיים ומתפקדים כמערכת אחת מובחנת.
‍ברוב המערכות האקולוגיות מקור האנרגיה הראשוני הוא השמש, אשר הקרינה שהיא פולטת מקובעת בתוך צמחים או חיידקים באמצעות פוטוסינתזה. צמחים אלה הם הבסיס למארג המזון. אוכלי עשב וחיות צמחוניות אחרות ניזונים מהצמחים, טורפים אוכלים את הצמחוניים, וטורפי-על אוכלים את הטורפים. בדרך זו לחיות יש תפקיד משמעותי בהעברת חומר ואנרגיה דרך המערכת. ומה קורה כאשר חיות וצמחים מתים? יצורים חיים אחרים, כמו פטריות וחיידקים, אחראים על פירוק החומר האורגני חזרה לאבני הבניין שלו, אשר חלקם עוברים שימוש חוזר בתוך המערכת וחלקם נפלטים לאטמוספירה כפחמן או חנקן.

יצורים חיים- גוף הפועל באופן עצמאי ומקיים את כל מאפייני החיים. יצורים חיים מורכבים מתא אחד או יותר. למשל דגי האמנון או האצות

יצורים חיים- ‍גוף הפועל באופן עצמאי ומקיים את כל מאפייני החיים. יצורים חיים מורכבים מתא אחד או יותר. למשל דגי האמנון או האצות הירוקיות נסיכת הנילוס המוזכרות בטקסט

דגים- ‍דג הוא בעל חיים בעל חוליות, קר דם, החי במים ונושם בעזרת זימים (הזימים יכולים להתקיים לצד ריאות כמו אצל דגי הריאות) במשך כל חייו (בניגוד לדו-חיים שמאבדים אותם בבגרותם). מרבית הדגים מניעים עצמם בעזרת סנפירים, ועורם מכוסה קשקשים. היות שמחלקות הדגים הן בעלות מגוון פנימי רחב מאוד, לכל התכונות הטיפוסיות לדגים ישנם יוצאי דופן כל שהם

אצות ירוקיות- ‍היא מערכה בממלכת הצומח, המכילה כ-7,000 מינים של אצות המבצעים פוטוסינתזה. מקובל להניח שצמחי עובר התפתחו מן הירוקיות בגלל המשותף ביניהם: הפיגמנטים הפוטוסינתטיים הם כלורופיל a וכלורופיל b, חומר התשמורת העיקרי הוא עמילן, דופן התא מכיל תאית. בין מחלקותיה נכללת מחלקת האצות הירוקניות. האצות מתפתחות בקצב מהיר של כ-20% ליום בתנאים אופטימליים. האצות גדלות במקורות מים.

מחסור במים- – ‍מחסור במים הוא דבר נוראי הוא הורס את סביבת החיים של המוני יצורים חיים

סביבת חיים- סביבת החיים היא המקום שבו מתקיימים יצורים חיים אשר בו הם משיגים את צורכי הקיום שלהם: מקום לחיות בו, מזון, מים ווא

ס‍‍‍‍ביבת חיים‍‍‍- ‍סביבת החיים היא המקום שבו מתקיימים יצורים חיים אשר בו הם משיגים את צורכי הקיום שלהם: מקום לחיות בו, מזון, מים וואויר לנשימה . התנאים הדרושים לרבייה וכדומה. אם הוא נמצא בסביבה כזאת הוא יכול לשרוד ולגדל צאצאים. תנאי הסביבה(הטמפרטורה, כמות המים, עוצמת האטר, כמות החמצן באוויר או במים כמות המזון והרכבו) משפיעים עלל מיני היצורים שיכולים להיות בה ועל כמותם. אם בסביבה כלשהי חסר גורם זה או אחר או שכמותו מעטה מדי, הוא עלול להגביל את גודל האוכלוסיה של בעלי החיים או של צמחים מסויימים באותה הסביבה. או אף למנוע את קיומם שם. בטבע קיימות סביבות חיים רבות ומגוונות: קרקעית הים, חופים, נחלים, הרים, מדבר, יערות חורשים ועוד. לכל סביבת חיים מרכיבים חיים ומרכיבים דוממים האופיינים לה. המרכיבים החיים: צמחים, בעלי חיים(לרבות האדם), חיידקים, פטריות. המרכיבים הדוממים: סלעים קרקעות, מים, אוויר, אור וחום. הסביבה מתחלקת באופן בסיסי לסביבה טבעית ולסביבה מלאכותית, ובין שתי הסביבות מתקיימים יחסי גומלין. סביבת חיים טבעית וסביבת חיים מלאכותית‍‍‍‍.

סביבת חיים מלאכותית- ‍סביבה שמושפעת בצורה חזקה מפעילות אנושית. סביבת חיים מלאכותית היא סביבה שהאדם יצר אותה כמו: גינה ציבורית, בית חממה.

סביבת חיים טבעית -‍‍סביבה שנוצרה בטבע כמו: חורש, ים שדה בר

מרכיבי סביבה- ‍כל יצור חיי צריך סביבת חיים בשביל להתקיים, הוא צריך מקום מחייה ובו מזון, מים, אוויר לנשימה, התנאים הדרושים לרבייה וכדומה. אם הוא נמצא בסביבת כזאת הוא יכול לשרוד ולגדל צאצאים. תנאי הסביבה (הטמפרטורה, כמות המים, עוצמת אור, כמות החמצן באוויר או במים כמות המזון והרכבו) משפיעים על מיני היצורים שיכולים לחיות בה ועל כמותם

מרכיבים א-ביוטיים‍‍- החלקים הדוממים של הסביבה, ובכללם חומרים (סלעים, קרקעות, מים ואוויר), אנרגיה (חום ואור), והכוחות הפועלים בסביבה (רוח, גלי הים, זרימת מים בנח וכדומה).

מרכיבים ביוטיים- כל היצורים החיים בסביבה: בעלי החיים, הצמחים, הפטריות, החיידקים ושאר היצורים החיים.

אוכלוסייה-‍‍קבוצה של יצורים חיים המשתייכים לאותו המין וחיים בצוותא באותה הסביבה.

באגם ויקטוריה ישנה אוכלוסייה של דג האמנון

מינים- ‍יחידת המיון הבסיסית של יצורים חיים. קבוצה של יצורים בעלי תכונות דומות, שהם חלק מיחידת מיון גדולה יותר (סוג). זכר ונקבה השייכים לאותו המין יכולים להתרבות זה עם זה, אך אינם יכולים להתרבות עם בני זוג ממין אחר ולהעמיד צאצאים פוריים.

באגם ויקטוריה יש יותר מ-400 מינים שונים של דג האמנונית

רבייה- ‍ר‍‍‍‍בייה היא תהליך בו יצורים חיים מעמידים צאצאים. בזכות תהליך זה החיים ממשיכים להתקיים על פני כדור הארץ לאורך זמן. ישנם שני סוגי רבייה: רבייה זוויגית ורבייה אל-זוויגית.

אם היצורים החיים נמצאים בסביבת החיים ששם הם מוצאים את כל מה שדרוש להם הם יכולים לשרוד ולגדל צאצאים.

רבייה אל זוויגית- התפתחות של צאצאים מתא או מאיבר של יצור בוגר, בלי שהפריה מתרחשת. לצאצאים יש הורה אחד, והם זהים לו בתכונות התורשתיות
רבייה זוויגית- תהליך יצירת צאצא בהפריה שבה תא זרע מתלכד עם תא ביצה. לצאצאים יש שני הורים, זכר ונקבה, ומשניהם הם מקבלים בתורשה תערובת של תכונות.

רבייה זיווגית- ‍תהליך יצירת צאצא בהפריה שבה תא זרע מתלכד עם תא ביצה. לצאצאים יש שני הורים, זכר ונקבה, ומשניהם הם מקבלים בתורשה תערובת של תכונות.