作者:shalev nogarker 4 年以前
346
更多类似内容
אם לא מגיעים להסכמה מוכרז סכסוך עבודה ואז ארגון העובדים מייעץ לעובדים כיצד לנהוג במהלך הסכסוך כמו מה שקורה אצל לוחמי האש כאשר אבי אנקורי מקליט הודעות בווצאפ שלא לא לשתף פעולה או דברים כאלה ואחרים.
דדי שמחי
הוא נציב הכבאות המכהן. קודם לכן שירת כקצין בדרגת תת אלוף בצה"ל וכיהן בין היתר כראש מטה פיקוד העורף.
דדי כן מנסה להחליש את כוחו את הוועד שלדעתו בעל כוח גדול מידיי אשר בקצה פוגע בפעילות תקינה בארגון.
דדי נחשף לארגון חדש אך כן מגיע בגישה של ללמוד את העולם החדש שהוא נכנס אליו שהמקצוע הוא לא צבא אלא יש עיסוק גם בהצלת חיים אך גם באש, והעובדים הם עובדים ולא חיילים.
בסרטון אפשר לראות את התפיסה של דדי להתאים את עצמו וללמוד את המקצוע החדש שהוא נכנס אליו.
אבי אנקורי – האיש ששולט בכל כבאי ישראל, יושב ראש וועד העובדים.
אבי אנקורי משרת כבר 27 שנה בכבאות, ומשמש מאז 2012 ראש הוועד. מאז שנבחר, לא התמודד מולו אף אחד – הוא המנהיג הבלתי מעורער של ועד הכבאים.
הביטחון תעסוקתי אצל אנקורי הוא שהוביל אותו לאיפה שהגיע כי הוא מאמין בעצמו ומאמין ביכולות שלו , הוא מחבר את עצמו לעובדים והיה כל הזמן לצידם.
הוא נמצא בגבם של העובדים. עוזר להם, שומע אותם ועובד לטובתם.
אבי הראה ללוחמי האש את היכולת להתמודד עם האיום שנמצא מולם [לטענתם] באותו זמן.
בקצה אבי הגיע כדי להילחם למען הכבאים, לקבל את היחס האידיאלי בחשיבה שלו.
-את אבי מניעים הרבה דברים לפעול מצורף סרטון המראה לכאורה את 10 המכות אשר דדי שמחי הביא למערך הכיבוי. "מכות" אלו המשיכו לדחוף את אבי להתעסק עוד יותר ב"מלחמה" אל מול הנציב דדי שימחי.
סרטון "10 המכות של דדי שמחי"
הרקע לסכסוך הוא המהפך שעברה הכבאות ב-2013, עד לשנה זו, מערך הכבאות התנהל תחת רשויות מקומיות, ותחנות הכיבוי היו כפופות לעירייה.
ההבדל שרלוונטי אליינו הוא בתפיסת מיקום הנציב בארגון
לפני המהפך נציב הכיבוי היה אחראי על הצד המקצועי כמו הכשרות,תקינות ציוד וכד'-אך חסר אחריות פיקודית בפועל.
לאחר ההפקת לקחים של אסון הכרמל הוחלט לאחד את תחנות הכיבוי שתחת הרשויות המקומיות לרשות כבאות ארצית, שבראשה עומד הנציב ומפקד על המערך
בהתארגנות עובדים כדי שבית המשפט יכיר בכך שהעובדים מוכנים להיות מיוצגים על ידי ארגון עובדים כגון ההסתדרות, ועד העובדים צריך ( בסיוע של ההסתדרות) להחתים שליש מהעובדים על הסכמתם להיות מיוצגים. בית המשפט צריך לאשר את החתימות וברגע שזה קורה ארגון העובדים נכנס למשא ומתן עם הארגון
וכאשר לא מגיעים להסכמה כזו או אחרת במהלך הזמן, מתווצר לו סכסוך עבודה.
לאחרונה החמיר לו הסכסוך במערך הכבאות וניתן היה לראות את כוחו של ועד העובדים ואת המסוגלות שלו במחאה.
נציגות העובדים פעלה באחריות ובכל הערוצים שעומדים לרשותה, על מנת ליישב את הסכסוך בין ההנהלה לבין לוחמי האש – ורק כאשר הבינו שההדברות לא מובילה לתוצאות ומשבר האמון בין הצדדים העמיק, הוחלט לנקוט בעיצומים. חשוב להדגיש כי כל הצעדים שננקטו לא הובילו לפגיעה בפעילות המבצעית
לא ניתן לתאר ארגון שכל העובדים ילכו יחדיו לבקש העלאה בשכר או שיפור תנאים כאלה או אחרים. יתרה מכך לפועלים האמיתיים אין כוח ויכולת לעסוק בעולם זה ולכן קם לו ועד על ידי ההתארגנות של העובדים.
בשירותי בכבאות ניתן לראות איך כלל לוחמי האש שמים את בטחונם בועד, בזמן שהועד המייצג אותם מתמקצע בפעילות הפוליטית - דן עם ההנהלה ולומד כיצד להתנהל מול צמרת הארגון ומעבר לה ודרך כך הוא צובר כוח ושואף לגדול עוד יותר.
חוק הברזל של האוליגרכיה טוען שלועד אינטרסים משלו אשר נוגעים בעיקר לשימור והגדלת הכוח היחסי שקיים אצלו.
אינטרסים אלו לרוב לא תואמים לארגון או לעובדים.
מכיוון שהועד ( האוליגרכיה בלשונו של מיכלס) מעוניין להגדיל את כוחו או לפחות לשמר את כוחו, הוא לא אוהב שינויים שמאיימים על הכוח שלו ולכן ועדים נוטים לשמרנות-יתר (לעתים על חשבון מטרות הארגון), בכדי לשמר את הכוח, או שהם נוטים לשחיתות כדי לנצל את הכוח לצרכים פרטיים - שוחד.
על-פי מיכלס, כלל הברזל של האוליגרכיה טבוע בקיום האנושי לכן זה כלל ברזל - הוא תמיד קורה ואינו ניתן לביטול, אך יחד עם זאת התהליך ניתן לצמצום - למשל אם נגביל את כהונת הועדים, מה שלא קורה באמת. וגם ברשות הארצית לכבאות והצלה ניתן לראות איך קרבתו הפוליטיתשל אבי אנקורי לתנועת הליכוד ואת עצם היותו יושב הראש המכהן כ12 שנים ללא עוררין.
אבי אנקורי מראה כמה לא ניתן לפטר אותו וכמה מילותיו שוות ברזל בארגון "מלך הכבאים"
מה הסיבה שאבי אנקורי לא פותח מכרז/בחירות לתפקיד שלו ?
סיבה ראשונה הוא כוחני ובאמת נותן ללוחמי האש תחושה מסויימת של ביטחון בעבודה ביטחון תעסוקתי.
אבי בעצמו יודע אם וכאשר יחזור לתפקוד רגיל לא בטוח שיצליח כמו הלוחמי אש אשר היום קיימים מפאת גילו או מפאת יכולותיו אשר בעבר לא עברו סלקציה לתעסוקה בתחום אך הועברו "מתחת לשטיח" עד עצם היום הזה.
אבי אנקורי נהנה מטובות הנאה במשך הרבה שנים ומודה בכך.
מאד ברור כמה דייק לו הסוציולוג הגרמני רוברט מיכלס עם חוק האוליגרכיה
דדי שימחי הגיע למערך ומקבל לידיו את הסמכות ל"פקד" על הרשות הארצית לכבאות והצלה ונכנס אל התפקיד בחדות.
מבצע שינויים, וראייה כללית וכלכלית על הארגון, ומתוקף כך מבצע שינויים אשר לעובדים נראים כירידה באיכות חייהם בעבודה.
דבר אשר בעיני המתבונן, ואיאפשר להיווכח עם רגשות של אדם.
יש האומרים שמה שגורם למשבר החמור ביחסים מאז מינויו של שמחי היא גישה "פיקודית מדי" איתה הגיע שמחי לתפקיד. הכבאים טוענים ששמחי מנסה "להפוך את הכבאות ל"צבא", ושהוא הולך עם "ראש בקיר".
"הולכים על הראש של דדי"
מאבק ההסתדרות נגד הנציבות נובע, לטענתם, בשל הזנחת זכויות העובדים, אי קידום הסכמי עבודה, פגיעה בהסדרי עבודה קיימים, התנכלות שיטתית לעובדים – ועוד. טענותיהם עולות בשנים האחרונות שוב ושוב
נושא המאבקים עולה לשולחנו של מבקר המדינה אשר מותח קו בנושא ומעתסק בו.
"נציגות העובדים פעלה באחריות ובכל הערוצים שעומדים לרשותה, על מנת ליישב את הסכסוך בין ההנהלה לבין לוחמי האש – ורק כאשר הבינו שההדברות לא מובילה לתוצאות ומשבר האמון בין הצדדים העמיק, הוחלט לנקוט בעיצומים. חשוב להדגיש כי כל הצעדים שננקטו לא הובילו לפגיעה בפעילות המבצעית.
המשרד לביטחון פנים מסר בתשובתו כי חוק הכבאות אינו מונע מעובדי הרשות להתאגד. בהתאם לכך הוקם ועד עובדים, וחלק מהכלים הלגיטימיים העומדים לרשותו הם הכרזה על סכסוך עבודה על כל התוצאות הנגזרות ממנו.
ארגון הכבאים בהסתדרות היה במהלך עשרות שנים חסם מרכזי בפני תהליכי הפרטה שונים בשירותי הכבאות בישראל, ושחקן מרכזי במאבק הן על זכויותיהם והן על בטיחותם של העובדים. רק לאחרונה
, על רקע החלטות חד צדדיות של נציבות רשות הכבאות וההצלה הפוגעות בכשירות המבצעית – בין היתר בגין אספקת מדי עבודה לא בטיחותיים ללוחמי האש. גורמים בארגון הביעו רק לאחרונה דאגה מניסיונות שונים מצד הנציב החדש דדי שמחי לפעול להגבלת זכות השביתה.
על הרשות ובראשה הנציב לערוך בדק בית יסודי שבו ייבחנו המנגנונים והכלים שמשמשים היום להתמודדות עם המציאות הארגונית שתוארה בדוח והפעלתם, אם בכלל. כמו כן יש לבחון מנגנונים והסדרים חלופיים הנהוגים בעולם וכן הסדרים אחרים שנבחנו בשנים האחרונות בנוגע לשירותים חיוניים בישראל.
כל זאת, כדי להבטיח את פעילותה התקינה של רשות הכבאות למען תושבי המדינה, כמתחייב בחוק, בד בבד עם מתן מענה הולם לצורך לשמור על זכויותיהם של עובדי הרשות ולאפשר בירור ענייני של המחלוקות שיתגלעו בין פיקוד הרשות לעובדיה. על השר לבט"פ הממונה על הרשות, להתערב בסוגיה זו ולהביאה לידי פתרון.
ראו למשל הצעת חוק יישוב סכסוכי עבודה (תיקון - בוררות חובה בשירותים חיוניים), התשנ"ו-2015 שהונחה על שולחן הכנסת ב-2.11.15, וכן סקירה משפטית שהוכנה על ידי הלשכה המשפטית (תחום חקיקה ומחקר משפטי) של הכנסת בנושא "הגבלת זכות השביתה בשירותים חיוניים - סקירה משווה" (ספטמבר 2013).
מאז הקמת הרשות, במקרים של חוסר הסכמה בין העובדים ובין הרשות ננקטו
על ידי ארגון הכבאים המקצועיים בארץ ישראל
(להלן - ארגון הכבאים) עשרות צעדים ארגוניים שונים ושיבושי עבודה. כתוצאה מכך, בארבע השנים שחלפו מאז הקמתה של הרשות, חלו שיבושים בפעילותה לעתים תכופות, ולטענת גורמים ברשות הדבר פוגע בכשירותה המבצעית וביכולתה להעניק לציבור שירות ראוי, ועלול לגבות מחיר יקר בנפש וברכוש.
הרשות הארצית לכבאות והצלה אינה מכונה לחלוטין להצלת חיים
סכסוך העבודה הביא לביטול הסמכות אימונים ומתוקף כך פגע בכשירות של לוחמי האש בצורה מובהקת
סביבת העבודה קשה ולא נעימה ליצירת עבודה משותפת
נציבות כיבוי האש מקבלת רושם של גוך אכזרי ומאיים בעיני העובדים
ועד העובדים נלחם בנציבות בכל מחיר ופוגע במקומה בארגון היררכי שכזה ואף מנתק מגע מהנציב והנציבות.
ועד העובדים מביע אי אמון בנציבות ובנציב עצמו דדי שמחי ומוציא בגלוי את הסכסוך רבות אל התקשורת
בתגובה נאמר ממשרד הנציב
"אין בכוונתנו לנהל את יחסי העבודה בתקשורת. נציב כבאות והצלה וסגל הפיקוד עוסקים בהכנת המערך אל מול האיומים, תוך דאגה לרווחת העובדים והעובדות. שיח מתלהם ועצומות לא יסיתו אותו מכך".
ועד העובדים כתוצאה ממהלכים של הנציב, מבטל אימונים, רענונים והסמכות בשלל התחומים בתחום.
בקצה ביטולים אלו פוגעים בכשירות העכשוית
הציבור לא יכול לישון בשקט שברגע האמת שהוא יצטרך את הכבאים יקרה אסון ולא תקרה הצלה כזו או אחרת.
סכסוך העבודה פוגע באזרח הקטן לא פחות מאיך שהוא פוגע בלוחמי האש ובמקום הנציב כמפקד המערך.
לאחרונה צצו הודעות על מקרים באופן יחסי רבים של התאבדויות בקרב לוחמי האש. במהלך כל סכסוך העבודה הוחלט על ידי ועד העובדים הגוף אשר דואג להם לסגור את המערך לבריאות הנפש של הלוחמי אש. מערך אשר הוקם על ידי הנציב דדי שמחי מערך חשוב וחדש
כתבה נוספת המראה כמה הנושא חשוב ללוחמי האש והם בעצם אישרו את דברי הועד שלהם להקפאתו
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4936040,00.html
אי ביטחון תעסוקתי מוגדר כגודל הפער בין רמת הביטחון שהעובד חווה לבין רמת הביטחון המועדפת מבחינתו בהתייחס ליכולתו לשמור על המשכיות עבודתו בכללותה או בהתייחס ליכולתו לשמור על מאפיינים מסוימים בעבודתו
ברשות הארצית לכבאות והצלה בולט לעינו של כל אחד את אשר בתכנונו של הנציב לכבאות והצלה דדי שמחי .
דדי שמחי מעוניין להפחית את כוחו של ועד העובדים, דבר אשר אם ויקרה יעורר פחד אצל עובדים מסויים כי עד כה ועד זה סיפק להם לפי דבריהם בטחון רב.
שינויים או סממנים אוביקטיביים אשר עלולים להוביל לתחושה של אי ביטחון תעסוקתי.
איום על הסטאטוס הקיים של העובד
איום על הסטאטוס- כאשר הארגון מודיע למשל שהוא רוצה להגדיר תפקידים מחדש או עוצר קידומים כמו שראינו שקרה במערך
רמזים צצים
עצירת קידומים שקרתה בארגון קיצוצי תנאים מובהקים
כמו הכבלים היו רמזים חד משמעיים מצד הארגון.
העובדים הבינו שיש פה מצב משברי מובהק.
שמועות
בארגון רצות שמועות בכל אשר יהיה בתגובות הצדדים בקונפליקט.
שמועות כמו שמועות הןחסרות בסיס אך מגיעות רחוק ומחלחלות לרובנו בקלות.
שמועות של קיצוצים הן בתנאים והן במשאב האנושי או פעילויות או בכל דבר אחר אשר העובד מכיר וכאשר אחד או יותר מאלה קורה, העובד יכול לחשוב/להאמין שבהמשך עבודתו תפגע
שינוי ארגוני
הנציב החדש דדי שמחי
מגיע ומקבל הבנה שהארגון חייב להשתנות ומודיע על כך עם כניסת תפקידו.
ועם ההודעה החד משמעית של דדי לבצע שינויים אם זה בכספים שנזרקים או לא מחולקים נכון, יש צורך להתעסק בהכל.
העובדים חוששים שהשינוים יפגעו בקצה בהם.
השלכות על הכבאים
עובדים קשה יותר
סביבת עבודה לא נעימה
עובדים מעט ולא מעבר לארגון
חומרת האיום והיכולת להתמודד איתו
אף לוחם אש לא מעוניין בלאבד את עבודתו ואף לא חלק במשרתו ולכן פיטורין או פגיעה במעמדו, שכרו , תנאיו וכו כל דבר כזה חמור מאד בעיניו.
עובדי המערך משוייכם לועד העובדים אשר בראשו יושב אבי אנקורי הוא האדם אשר מנצח על המלחמה שקוראת ברשות מצד העובדים.
באיש הזה אבי אנקורי שמים לוחמי האש את בטחונם והוא היכולת היחידה שלהם להתמודד עם האיום.
לוחמי האש לא מכירים דרך אחרת ולא בעלי מסוגלות להתעסק בזה.
מתוקף כך כל נסיון פגיעה או אמירה על נסיון פגיעה אפילו בועד העובדים מעורר פחד בקרב העובדים.
שבסופו של יום יעשו כל אשר הועד יציע וחליט
כאשר יוצאת עצומה כל מי שחבר בארגון הכבאים חייב לחתום על העצומה, גם אם הוא לא מסכים איתה. אי אפשר ללכת נגד הוועד". העובדים מפחדים ללכת נגד הועד שלא יפלוט אותם החוצה אל "גוב האריות" של הנציבות שמצויירת כנקמנית ומאיימת על ידי ועד העובדים