by naomi shabi 12 years ago
1801
More like this
מדינת ישראל מושתת על עקרונות דמוקרטיים והינה מדינה ריבונית אולם קיומה של מדינת ישראל כפי שאנו מכירים אותה לא תמיד היה מובן מאליו. מלחמות רבות ומאבקים פוליטיים רבים התנהלו עד שקמה מדינת ישראל והפכה למדינה ריבונית. גם היום נאלצת מדינת ישראל להגן על עצמה מפני אויבים מבית ומחוץ וקיימת סכנה קבועה על עצם קיומה, המשטר שלה, העקרונות והערכים שהיא מתנהלת לפיהם.
בעקבות התגברות הטרור הפלסטיני על מטרות ישראליות ויהודיות בארץ ובעולם, ובעקבות פגיעות בלתי פוסקות ביישובי הצפון, יצאה ישראל למבצע "שלום הגליל". הוחלט על מבצע מוגבל בלבנון שיוציא את יישובי הגליל מטווח הקטיושות. תוך ימים אחדים התרחב המבצע וחיילי צה"ל הגיעו לפאתי ביירות. המלחמה התמשכה הרבה מעבר למתוכנן, והעמיקה את הקיטוב בין השמאל לימין בחברה הישראלית
הביתה / ירדנה ארזי
סרטון מלחמת שלום הגליל
מלחמת יום הכיפורים פרצה ביוזמה מצרית-סורית ובאה בהפתעה למודיעין הישראלי ולהנהגה המדינית. סוריה ומצרים תכננו לתקוף את ישראל ביום הכיפורים, בזמן הכי לא צפוי, זו הייתה התקפת פתע!!! כאשר כל עם שיראל צם את צום יום הכיפורים..
המלחמה הייתה קשה מאוד מבחינה מוראלית, וגם מבחינת הקורבנות הכבדים שהיא גבתה. הצבא המצרי צלח את התעלה ובאותה עת הצבא הסורי כמעט כבש את רמת הגולן. לאחר ימי קרבות קשים הצליח צה"ל לבלום את הצבאות הפולשים ולעבור למתקפה. בחזית המצרית הגיע צה"ל עד 101 קילומטרים מקהיר, ובחזית הסורית עד כ-40 קילומטרים מדמשק.
היה לי חבר היה לי אח / נתנאלה
חורף שבעים ושלוש / להקת חיל חינוך
מי ידע שכך יהיה / עוזי חיטמן
מלחמת יום הכיפורים (נקראת גם מלחמת יום כיפור; ידועה במערב כמלחמה הערבית-ישראלית של 1973; בערבית: רְבּ תִּשְרִין או רְב אכתובר: "מלחמת אוקטובר" וגם - חַרְבּ רמצ'אן: "מלחמת רמדאן") פרצה ביום הכיפורים, 6 באוקטובר 1973 בהתקפה של צבאות סוריה ומצרים על ישראל, ונמשכה עד ל-24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד ה-26 בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן.
מלחמת ההתשה הייתה בין השנים 1969 – 1970 ומהשם שלה ניתן להבין על אופן התרחשותה. המלחמה נמשכה כשנה וחצי לאורך החזית המצרית. מצרים ניסתה לגרום לנסיגת צה"ל מסיני, על ידי הפגזת המוצבים לאורך תעלת סואץ, והגברת לחץ האו"ם על ישראל. חיל האוויר הישראלי תקף יעדים בעומק מצרים. בסוף המלחמה שני הצדדים, גם מצרים וגם ישראל יצאו מותשים, במלחמה הזו אין מנצחת, לכן נקראה "מלחמת ההתשה". בסוף המלחמה החליטו שני הצדדים על הפסקת אש זמנית.
מלחמת ששת הימים -
כשמה כן היא, נערכה שישה ימים בלבד! מלחמה זו הייתה בשנת 1967 ובה נלחמה מדינת ישראל נגד מצרים, סוריה, ירדן, עיראק ולבנון עם עזרה של עוד כמה מדינות ערביות.
מלחמת ששת הימים החלה כתגובה לריכוז כוחות צבא מצרים בחצי האי סיני, לסגירת מיצרי טיראן במפרץ אילת לאוניות ישראליות, לכריתת ברית ערבית צבאית נגד ישראל ולהוצאת כוחות האו"ם מרצועת עזה. פעולות תוקפניות אלה איימו על ביטחונה של ישראל ולכן פתחה ישראל במלחמה להסרת האיום הקיומי עליה. המלחמה הסתיימה בניצחון צבאי ישראלי מזהיר על צבאות מצרים, ירדן וסוריה תוך שישה ימים. תוצאות המלחמה שינו את מפת מדינת ישראל: ירושלים "חוברה לה יחדיו", רמת הגולן, בקעת הירדן, יהודה ושומרון, רצועת עזה וסיני עברו לידי מדינת ישראל. מלחמת ששת הימים השפיעה על תחומים שונים בחיי המדינה והייתה לקו פרשת מים בתולדותיה.
ירושלים של זהב / נעמי שמר
מה אברך / חווה אלברשטיין
מלחמת סיני פרצה בחודש אוקטובר של שנת 1956. מלחמה זו מכונה גם "מבצע קדש", פרצה כתגובה להתקפות מסתננים ממצרים, ובעקבות התחמשות הצבא המצרי, הלאמת תעלת סואץ וסגירת המיצרים. ישראל תיאמה את פעולותיה עם הכוחות הבריטיים והצרפתיים במלחמה עם מצרים. בעקבות לחץ בין-לאומי ישראל נאלצה לסגת מהשטחים שכבשה במלחמה. מלחמה זו הקנתה לישראל עשר שנות שקט יחסי בגבולותיה, שבהן הצליחה לבסס את הכלכלה
שיר גיבור החייל / שמעון ישראלי
מידע מויקיפדיה על מלחמת סיני
תמונה ממלחמת סיני
מלחמת המפרץ 1991
ב- 17 בינואר בשעה 01:30 החלה הפצצת בגדד על ידי מטוסי חיל האוויר האמריקני, במסגרת מבצע "סופה במדבר". למחרת נחת מטח ראשון של טילי סקאד על גוש דן. תושבי ישראל המתינו בחרדה לקריאה "נחש צפע" ברדיו או בטלוויזיה, קריאת קוד למטח טילים. במשך שישה שבועות נחתו על ישראל 35 טילים, כ-7000 בתים נפגעו, כ-300 איש נפצעו, ואדם אחד נהרג. עיקר הנזק היה לבתי העסק ולרכוש פרטי. ב-28 בפברואר הודיעה ארה"ב על סיום המלחמה.
מלחמת לבנון השנייה החלה ב-12 ביולי 2006. במלחמה זו נלחמה ישראל נגד ארגון החיזבאללה שבלבנון ועוד כמה איגודים מולסמים בלבנון.
מלחמה זו הייתה ברובה הפצצות של החזבאללה על מקומות בצפון ישראל.
מלחמה זו פרצה בעקבות חטיפת שלושה חיילים מצה"ל. במלחמה זו לא הייתה מנצחת ובסופה הוחלט על הפסקת אש. בנוסף כוחות החזבאללה הורחקו מדרום לבנון, כך שלא יכלו להמשיך להפגיז את ישראל. במקומם הגיעו למקום כוחות נייטרלים .
מליון כוכבים / עמית פרקש
מלחמת סיני פרצה בחודש אוקטובר של שנת 1956. מלחמה זו מכונה גם "מבצע קדש", פרצה כתגובה להתקפות מסתננים ממצרים, ובעקבות התחמשות הצבא המצרי, הלאמת תעלת סואץ וסגירת המיצרים. ישראל תיאמה את פעולותיה עם הכוחות הבריטיים והצרפתיים במלחמה עם מצרים. בעקבות לחץ בין-לאומי ישראל נאלצה לסגת מהשטחים שכבשה במלחמה. מלחמה זו הקנתה לישראל עשר שנות שקט יחסי בגבולותיה, שבהן הצליחה לבסס את הכלכלה
מלחמת העצמאות
מלחמת העצמאות, המכונה גם מלחמת השחרור או מלחמת הקוממיות, התחילה ב-30 בנובמבר 1947 – למחרת החלטת האו"ם בדבר חלוקת הארץ לשתי מדינות. בשלב הראשון של המלחמה העימות היה בין ערבים תושבי ארץ ישראל לבין היישוב היהודי. ב-ה' באייר, תש"ח (14 במאי, 1948), עם סיום המנדט הבריטי וההכרזה על הקמת מדינת ישראל, פלשו לארץ צבאות מצרים, ירדן, עיראק, סוריה ולבנון. המלחמה הייתה מלחמת קיום קשה מאוד וגבתה קורבנות רבים. עם סיומה נחתמו הסכמי שביתת נשק עם ארבע מדינות: מצרים, סוריה, ירדן ולבנון, ובהם נקבעו גבולות המדינה (רק חלק מירושלים היה כלול במדינת ישראל). בין הלוחמים הייתה קבוצת מח"ל – מתנדבי חוץ לארץ, מתנדבים יהודיים שהגיעו ממדינות שונות לסייע ליישוב היהודי במאבקו. חיילי המח"ל השתתפו בכל החילות וסייעו בארגון הצבא החדש – צבא ההגנה לישראל. חלקם נפל בקרבות
Subtopic
מלחמת העצמאות (שנודעת גם בשמות מלחמת השחרור, מלחמת הקוממיות, מלחמת תש"ח, ומלחמת 1948) הוא השם המקובל (במדינת ישראל), שניתן לעימות הצבאי, שהתנהל בין היישוב היהודי בארץ ישראל, ולאחר מכן מדינת ישראל, לבין ערביי ארץ ישראל ומדינות ערב[3], שפעלו בכוח למנוע את יישומה של החלטת החלוקה של עצרת האומות המאוחדות, ואת הקמת מדינה יהודית (לצד מדינה ערבית) בשטח ארץ ישראל המנדטורית. מקובל לקבוע שהמלחמה החלה מיד לאחר קבלת תוכנית החלוקה של האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947 והסתיימה ב-20 ביולי 1949.[4] המלחמה הסתיימה בניצחונה של ישראל שהרחיבה גבולותיה מעבר לגבולות שנקבעו למדינה היהודית בתוכנית החלוקה.[5] בהסכמי שביתת הנשק שסיימו את המלחמה הכירו המדינות הערביות הגובלות דה פקטו בגבולות החדשים של ישראל. שיעור האבידות במלחמה בקרב היהודים הגיע לכדי אחוז מכלל אוכלוסיית ההיישוב, עשרות יישובים יהודיים חרבו או ננטשו, העיר ירושלים חולקה בין ישראל לירדן[6] והרובע היהודי כחלק מן העיר העתיקה של ירושלים נותר בשליטת ממלכת ירדן. במהלך המלחמה עזבו את הארץ מאות אלפי ערבים וחרבו מאות כפרים ערביים. לאירועים האלה ניתן על ידי הערבים הכינוי הנכבה (בערבית - "האסון" או "המכה").