Kategorier: Alle - מוטיבציה - למידה - אינטראקציה - מטרות

av חמאדה מסאעדה 5 år siden

525

ויסות עצמי בלמידה

ויסות עצמי בלמידה

Mer som dette

מערכת אקולוגית- מערכת אקולוגית היא חברה של אורגניזמים חיים המנהלים יחסי גומלין זה עם זה, מושפעים מהתנאים הפיזיים בסביבתם (כמו טמפרטורה, לחות, קרינה וסוג קרקע) וגם משפיעים על תנאים אלה. כך חיות, צמחים, פטריות ואפילו יצורים קטנטנים כמו חיידקים, יוצרים אינטראקציה עם הסביבה ובינם לבין עצמם, מניעים תהליכים אקולוגיים ומתפקדים כמערכת אחת מובחנת.
ברוב המערכות האקולוגיות מקור האנרגיה הראשוני הוא  השמש, אשר הקרינה שהיא פולטת מקובעת בתוך צמחים או חיידקים באמצעות פוטוסינתזה. צמחים אלה הם הבסיס למארג המזון. אוכלי עשב וחיות צמחוניות אחרות ניזונים מהצמחים, טורפים אוכלים את הצמחוניים, וטורפי-על אוכלים את הטורפים. בדרך זו לחיות יש תפקיד משמעותי בהעברת חומר ואנרגיה דרך המערכת. ומה קורה כאשר חיות וצמחים מתים? יצורים חיים אחרים, כמו פטריות וחיידקים, אחראים על פירוק החומר האורגני חזרה לאבני הבניין שלו, אשר חלקם עוברים שימוש חוזר בתוך המערכת וחלקם נפלטים לאטמוספירה כפחמן או חנקן.
Oryan Ochayon

מערכת אקולוגית- מערכת אקולוגית היא חברה של אורגניזמים חיים המנהלים יחסי גומלין זה עם זה, מושפעים מהתנאים הפיזיים בסביבתם (כמו טמפרטורה, לחות, קרינה וסוג קרקע) וגם משפיעים על תנאים אלה. כך חיות, צמחים, פטריות ואפילו יצורים קטנטנים כמו חיידקים, יוצרים אינטראקציה עם הסביבה ובינם לבין עצמם, מניעים תהליכים אקולוגיים ומתפקדים כמערכת אחת מובחנת. ברוב המערכות האקולוגיות מקור האנרגיה הראשוני הוא השמש, אשר הקרינה שהיא פולטת מקובעת בתוך צמחים או חיידקים באמצעות פוטוסינתזה. צמחים אלה הם הבסיס למארג המזון. אוכלי עשב וחיות צמחוניות אחרות ניזונים מהצמחים, טורפים אוכלים את הצמחוניים, וטורפי-על אוכלים את הטורפים. בדרך זו לחיות יש תפקיד משמעותי בהעברת חומר ואנרגיה דרך המערכת. ומה קורה כאשר חיות וצמחים מתים? יצורים חיים אחרים, כמו פטריות וחיידקים, אחראים על פירוק החומר האורגני חזרה לאבני הבניין שלו, אשר חלקם עוברים שימוש חוזר בתוך המערכת וחלקם נפלטים לאטמוספירה כפחמן או חנקן.

Ved Oryan Ochayon

מפת חשיבה
daphna Mendelson

מפת חשיבה

Ved daphna Mendelson

ניהול ידע
yael zoler

ניהול ידע

Ved yael zoler

חקר החלוץ
LIRON BEN YEHUDA

חקר החלוץ

Ved LIRON BEN YEHUDA

Floating topic

ויסות עצמי בלמידה

ממדים

הצבת מטרות
מטה קוגניטיבי
מוטיבציה של למידה
אסטרטיגיות למידה

תהליך אקטיבי דינמי בו הלומד

מציב מטרה
מקבל אחריות למידה על צמו
בוחר אסטרטיגיות מתאימות להשגת מטרות
מנסה לשלוט בקוגניציה ,במוטיבציה,בהתנהגות שלו

מהפרספקטיבה הסוציו-קוגניטיבי

הגישה מדגישה את ההיבט החברתי בתהליך רכישת ידע ומציגה השפעות אינטראקטיביות של גורמים אישיים
מאפייני SRL נרכשים במהלל החיים
אינטראקציה בין הלומד לבין סביבתו